allesvankeniaenpetra.reismee.nl

Vrijdag de 13e

Vrijdag 13-05-2011

Op dit moment regent het echt heel hard en lig ik op bed. Vandaag een lichamelijke dip ,mijn maag is heel erg van streek en voel me erg slap. Zweet drupt van mijn hoofd voor mij heel ongewoon. Vanmorgen stonden de kinderen al in de gang te wachten voor de therapie, iedereen handje schudden inclusief het personeel en over tot de orde van de dag. Het is echt hard werken de kinderen zijn soms zo hulpeloos en ze begrijpen is ook echt moeilijk. Meestal vragen we hulp van de grotere kinderen om te weten wat ze bedoelen, zij kunnen al beter Engels. Vandaag was de juf ineens weg, dus daar staan we weer met een klas vol kinderen zonder instructies. Ze had geen werk klaargelegd sterker nog ze had niet eens gezegd dat we er alleen voor stonden. Veel kinderen praten 3 woorden Engels dus makkelijk is anders. De beweeglijke kinderen gingen puzzelen en voor de anderen vonden we gelukkig papier waar ze op konden tekenen. De lucht van eten kon ik niet verdragen dus ben ik al teruggegaan naar huis om wat te rusten, ben ook geen veertig meer, haha. Svenja is nog aan het helpen maar zal moeten wachten want de regen komt met bakken uit de lucht. Er is hier een vrouw een echte tuttebel, ze loopt er bij of het een modeshow is. Zij zegt ons geen woord, het schijnt dat ze erg jaloers is als je langer bent dan haar of dunner, oei oei. Als ze langsloopt zeg ik altijd heel overdreven gedag, ze moppert dan met de nodige tegenzin iets terug. Ze doet ook tegen de kinderen heel onaardig, ze snauwt en grauwt. Onbegrijpelijk dat je je in deze armoede zo profileert als mens, thuis zeggen we altijd heks heb je de bezem bij de voordeur?? Strand met de kids wordt een week later, jammer maar de bus kon niet deze zondag. Vanmiddag ga ik haken met oudere meisjes, een ligt al 5 jaar onafgebroken in bed, triest. Afgesproken dat ik om 15.00 uur terug ben.

Begonnen met de haakinstructies, best moeilijk in het begin, ze gaan het weekend oefenen met lossen en dan gaan we maandag verder. Twee meisjes konden zich al redden en hebben al een stuk gehaakt, ik had heel veel kleurtjes meegenomen. Een zuster begon ook met haken ze maakte uit de losse pols prachtige bloemen die ze aan elkaar gaat haken voor een kleedje, ze heeft 3 bolletjes katoen meegenomen naar huis. Ze is een alleenstaande moeder met 2 dochters, haar man is overleden en ze moet hard werken om de boel draaiende te houden.

Vandaag was het feest voor de kinderen , ze kregen vlees en frisdrank. Vanmiddag hebben ze in de speeltuin geravot, Svenja is daar steeds bijgebleven en was bekaf. We zijn allebei echt moe na deze eerst week, nu weekend en even lekker uitrusten. Toen we vanmiddag de grotere jongens gedag zeiden vroegen ze waar ik de hele middag had gezeten, uitgelegd dat we gehaakt hadden met de meiden, nou dat wilden zij ook wel. Dus een nieuwe uitdaging maandag haken met jongens, het zijn zulke schatjes.

Nou de eerste week zit erop. Het was een dankbare week maar zwaar zowel lichamelijk als mentaal. Je tilt best veel en de kinderen geven weinig mee die echt hulpbehoevend zijn. Gelukkig wegen ze allemaal niet zoveel, maar toch. Ze krijgen erg goed te eten vinden wij. Alles is voedzaam, misschien iets te weinig fruit alleen. De kinderen eten ook of hun leven er vanaf hangt, thuis was het niet zo normaal om iedere dag eten te krijgen.

Het was een mooie week, morgen lekker rust.

Als er soms g'tjes missen in het verhaal komt dit omdat die het niet (g)oed doet haha, sorry.

Probeer het steeds te checken maar kijk er soms overheen.

Svenja en Petra

Esther Bron

Wat leuk om zo te freubelen met de kinderen en leuk dat die jongens dan ook willen haken. Het zal best erg wennen zijn geweest zo'n eerste week. Je doet heel ander werk dan je gewend bent en dan ook die taal barriere. Petje af hoor voor jullie. Geniet van je weekend en de vrije dagen.

sheila

Wat een heftige week maar ook zo bijzonder om te lezen. Heel fijn weekend rust lekker uit.

Lies en Dick

De hele week van jullie verslag gelezen.
Het is een hele belevenis. En wat en werk allemaal.
Onvoorstelbaar wat er leeft in deze wereld.
We wensen jullie veel steun voor de nog komende
verrassingen.
Groetjes uit Apeldoorn.

Marit

Hee Peet en Sven, wat leuk om alles te lezen, je beschrijft alles heel duidelijk, is een beetje of je erbij bent.
Is er een postadres voor daar?
gr. Marit

thuis!

lieverds!

leuk om alles zo te lezen! (& wat kun je ook mooi schrijven!!)

we zijn echt super trots op jullie!

gaat het veder ook wel goed met jullie?
hier gaat het allemaal goed! we helpen elkaar goed ..
gister gekookt voor de mannen! haha

nou geniet ma even lekker van het weekend en rust lekker uit!

we missen jullie! hou vn jullie!
dikke kus van ons!
poot & kusjes van sjonny!

gerrit en betsie

hoi lief tweetal petra hoe gaat het met je gezondheid liefs van ons

Marjan

Wat een indrukwekkend verhaal zeg! Het is zo mooi geschreven dat je het helemaal voor je ziet hoe het er daar allemaal aan toegaat. De eerste indrukken zijn inmiddels verwerkt en dat zijn er bijzonder veel als ik het zo lees. De kindjes, de mensen en niet te vergeten de omgeving. Als ik het goed lees is het klavertje vier al van pas gekomen...Vond het ook leuk om een mooie spreuk uit het geluksboekje te lezen...
Hopelijk zijn jullie lekker aan het genieten van een vrij weekend en is de regen opgehouden.
dikke knuffel van Marjan

Esmée

Ben er weer lekker voor gaan zitten en heb wederom genoten van de beeldende manier waarop je verslag doet. René heeft mij ondertussen ook bijgepraat over de verkoopdag op 2e Paasdag. Fijn om te weten dat jullie voor start van de verkoop een goede prijs hebben kunnen maken voor de cd's/dvd's. Jammer dat jullie op zo'n ongunstige plek stonden dat er weinig bezoekers langs jullie kraampje kwamen. Gelukkig zijn jullie nog wat van mijn puzzle's kwijtgeraakt en heb je nog veel armbanden aan OHRA-collega's kunnen slijten. Al met al toch nog een leuke opbrengst voor de Stichting. Als we hier in Nederland nog wat kunnen betekenen dan lezen we dat vast wel terug in het verslag. Ik hoop dat jullie een beetje zijn bijgetankt dit weekend. Succes komende week met alles wat er weer op jullie af zal komen. Ik kijk er nu al naar uit de verslagen weer te lezen.

Liefs van Esmée

Doingoood