allesvankeniaenpetra.reismee.nl

Zondag 1e pinksterdag

Zondag 12-06-2011

Svenja d'r maag is behoorlijk van streek sinds een aantal dagen. Alles wat ze eet komt er meteen weer uit daarom vandaag niet op pad en een rustdagje ingelast.

Vanmorgen ballonnen uitgedeeld in APDK en de kerkdienst van de kinderen bijgewoond die ze zelf doen, ze zingen samen en maken muziek dat klinkt heel mooi. De T-shirts zitten nu in de was en die gaan we einde van de dag verdelen. De meisjes hebben iets meer dan de jongens hebben we ontdekt. Tijdens het kopen zijn we de tel een beetje kwijt geraakt en dachten juist dat het andersom was.Bij de kinderen is ook een tweeling, op een moedervlekje op een andere plek na zijn ze identiek. Eerst waren ze apart van elkaar opgenomen maar ze werden allebei ziek omdat ze werden gescheiden, ze slapen samen in een ledikant en zijn onafscheidelijk. Het zijn kleine schurkjes en wij noemen ze altijd boefje, wat ze dan heel grappig nazegen, boefie, boefie roepen ze dan. Ze willen heel graag draaien aan je arm alsof je danst , dan worden ze duizelig en dat vinden ze helemaal geweldig.

We zijn net terug van het ziekenhuis, toch maar met Svenja gegaan want het houdt niet op en ze wordt steeds slapper. Ze kreeg nu van die donkere kringen onder haar ogen dat we het verstandiger vonden een dokter te raadplegen. Haar bloed is onderzocht en haar ontlasting, het was geen malaria gelukkig maar iets wat ze heeft gegeten wat het heeft veroorzaakt. Ze heeft nu medicijnen om haar darmflora te herstellen en om de boel weer rustig te krijgen. Het is wat geruststellender nu want het blijft toch een land met allerlei andere bacteriën dan die wij gewend zijn, betere zekere voor onzekere te nemen. Onderweg naar het ziekenhuis kregen we nog een lekke band op de afsluitdijk. Gelukkig was het net na de vuilnisbelt. We waren met de ambulance, dat is een soort jeep, van APDK. Deze jeep vervoert kinderen naar en van het ziekenhuis als ze geopereerd moeten worden. Iemand waarschuwde de chauffeur dat we een lekke band hadden, hij had niets gemerkt en sommige stukken reden we best hard. Gelukkig dat iemand het zag. Toen we teruggingen zat Alli in de jeep. Die was zaterdag geopereerd en zat nu alweer met zijn bloedende gipsvoet in de hobbelende jeep, watjes zijn het niet hoor die kinderen ze moeten aardig wat doorstaan. Een operatie aan een klompvoet is echt niet prettig als ze in je bot hebben zitten zagen, ik heb echt bewondering voor al deze kinderen .

T-shirts komen morgen want we waren laat terug, alleen even iedereen welterusten gezegd en geknuffeld, we hebben weer een heleboel kushandjes ontvangen.

Svenja en Petra

We hebben gehoord dat we weer nieuwe lieve sponsors hebben, Marit, Dick en Lies, Chris en Astrid heel erg bedankt! We gaan meer schoolboeken kopen! SUPER!!

fred

'Hello there', zeggen ze in Engelstalige gebieden. Voor mij klinkt het als: 'hé daar, even opletten'! Nu dat doen jullie wel met toch maar even naar het ziekenhuis te gaan. Je gezondheid gaat uiteraard boven alles. Dat je maar snel mag aansterken Svenja. Ik kreeg van mijn ouders daarvoor altijd biefstuk. Wellicht een idee?
Jullie ontwikkelen je wel heel veelzijdig: van kleedster, onderwijzeres, ziekenverzorgende, psychologe, bemiddelaarster, troosteres (moeder) tot voorleesmoeder en wat al niet meer?!
Een grote belasting lijkt me. Maar houd vol, jullie zijn over de helft.

Liefs Ineke en Fred.

Hee lieve allebei,dank jullie wel voor de leuke e. kaart voor tristan.Wat goed dat jullie daar nog aan denken terwijl je zoveel andere dingen aan je hoofd hebt.Svenja beterschap voor je en een dikke kus voor jullie allebei.

liefs van ons allen.

Esther

Hee Svenja, hopelijk ben je gauw weer opgeknapt. Beterschap hoor.

Erika

Ja hoor met mij gaat het goed. Ik heb een OHRA weekend gehad! Daar werd ik niet vrolijk van. Sorry Petra het staat in geen verhouding maar ik kan niet nalaten het toch te schrijven.Waar ik wel vrolijk van geworden ben is een middagje naar Andre Rieu in de Amsterdam Arena. Als ik dan jouw verhaal lees voel ik me wel heeeeeel decadent.
Ik hoop dat Svenja snel weer opgeknapt is. Veel suc6 volgende week. Ik kijk uit naar de verhalen.
Erika

Marit

Funny, Petra's moeder zat samen met mijn ouders ook bij datzelfde concert Erika :)

Esmée

Svenja,
Veel sterkte! Dat je maag maar snel weer de oude is.

Petra,
Op het werk hobbelt alles gewoon door. Geniet meer van de leuke uitstapjes in mijn vrije tijd en van het lezen van jullie verslagen dan van het werk momenteel. Komt vast wel weer terug.

Esmée

Frank Smit

Leuk om jullie belevenissen zo te kunnen volgen!
Hoop dat Svenja snel weer opknapt.

Groetjes Frank

Doingoood