Strijkkralen en de dood van onze muis, snik
Woensdag 25-05-2011
Ik heb een vliegenfobie, iedere vlieg in mijn huis wordt verwijderd, ik kan ze heel goed vangen en probeer ze weer buiten te zetten op een enkel ongelukje na die niet meewerkt. Hier stikt het van de vliegen en dan niet 2 of 3 maar hele zwermen soms ziet het letterlijk zwart van de vliegen. Sommige kinderen zijn erg besmet met ringworm en die hebben soms wel 30 vliegen op hun hoofd zitten, ook de kinderen die erg kwijlen zitten vol met vliegen op de lippen. Het deert ze niet echt, ik begin al te wapperen als er 1 op mijn hoofd zit. De kinderen knoeien vreselijk met eten, je wilt dan ook niet weten hoe snel familie vlieg hierover is geïnformeerd en er allemaal op af stormen, ik neem het nu voor lief met enige afschuw, thuis pak ik mijn oude gewoonte weer op, geen vlieg in mijn huis!! Hier is het dweilen met de kraan openen heeft geen zinom op vliegenjacht te gaan.
We hadden met Arianne het idee geopperd om met een aantal kinderen die niet naar het strand konden naar de bios te gaan. We hadden hiervoor een lijst gemaakt met 9 kinderen helaas mogen er maar 3 mee. Er is teveel infectiegevaar volgens de doktoren, die kinderen hebben ingewikkelde installaties in en op hun benen waardoor er een wond blijft. Het vuil buiten APDK zien ze echt als een risico, het vuil in APDK is net iets milder waarschijnlijk. Dit was een enorme domper want een aantal hebben aangegeven dat ze zich psychisch niet helemaal fijn voelen en soms rare gedachten hebben, daarover maakten we ons zorgen want dit is natuurlijk niet goed, afleiding zou ze echt goed doen. Misschien mag het over paar weken dan gaan we gewoon met hun. Zaterdag nemen we een aantal anderen mee die het ook verdienen en niet kunnen zwemmen door het gips of om een andere reden. We gaan naar de nieuwe van The Pirates of the caribbean, in het rijke gedeelte is een hele moderne bios voor alle kinderen een hele belevenis daar komen ze misschien nooit meer in de rest van hun leven. Na de film gaan we een frietje eten en wat drinken, wordt vast een gezellige boel. We zijn begonnen met de strijkkralen, ze vinden het geweldig zowel groot als klein , het is hier totaal onbekend. Ze willen het zelfs als decoratie in het huis. We werken met kleine groepjes en dat gaat heel goed, tussen de middag strijken we deboel met het zweet op de rug om het klaar te hebben na de pauze, zodat ze hun werkstukjes kunnen vasthouden. Vrijdag aan we naar een sociale werkplaats van APDK met mama Leah, ze houden daar een fair, lijkt me leuk. Ze wil ons graag voorstellen aan haar baas.
Gistermiddag lagen er weer een aantal kinderen te soppen in hun eigen urine, geen zuster te bekennen, we hebben ze verschoond en nieuw laken gegeven. Het is vies want ze plassen ook het gips onder. De zusters zijn niet allemaal van goede wil, sommige zitten alleen maar achter het bureau, ze worden aangesteld door de overheid en vallen dan ook niet onder de verantwoordelijkheid van Mama Leah, dit is heel frustrerend voor haar, gisteren hier een heel gesprek over gehad. Je begrijpt gewoon niet waarom iemand dat werk doet als je geen gevoel hebt voor deze hulpeloze kinderen die gewoon volledig afhankelijk zijn.
OO, er is zoveel werk hier en er zou zoveel moeten veranderen, moet het loslaten want het is onmogelijk voor deze korte tijd.
Donderdag 26-05-2011
De vlag hangt half stok bij ons, de muis is dood. Omgekomen in de keuken gisteravond geplet door een bordenrek door de baas hemzelf. We hoorden heel veel lawaai in de keuken en vroegen er vanmorgen naar, verlegen vertelde ze dat de muis was omgekomen gisteravond en dat er toen wat servies was gevallen.
We zijn in de rouw, vind het wel zielig.
Ik hoop dat hij een mooi plekje krijgt in de muizenhemel.
Snik, snotter......
Frits heeft gelijk je kunt beter een aapje zijn!!!
Donderdag 26-05-2011 Vervolg
De dag begon mat vandaag, de kinderen waren nog niet aangekleed en niet vrolijk. Bij therapie was het doodstil normaliter is het daar een dolle bende met muziek en iedereen aan het rennen en doen. Later op de dag kwamen ze langzaam op gang. Veel kinderen zijn ziek, volgens de zusters hebben ze dan altijd gelijk malaria, terwijl een kind gemakkelijk gewoon een dag ziek kan zijn zonder gelijk malaria te hebben . Als hier een kind last heeft van de darmen is het niet raar dat dit overslaat naar andere kinderen, de wc is een soort gat in de vloer waar de kinderen inkruipen die dat kunnen en hun behoefte doen, ze zitten overal met de handen aan en die worden natuurlijk na die tijd niet gewassen daar zit je later gewoonweer mee in je mond. Als je het ziet dan ga je grillen, ze hebben natuurlijk wel de nodige resistentie tegen bacteriën opgebouwd maar soms wreekt het zich toch. Weer strijkkralen meegenomen vanmorgen, eerst met een klein groepje en vanmiddag bij de grote jongens en meisjes. De meisjes zijn wat gereserveerd ze vinden het wel leuk maar blijven op de vlakte bij de jongens daarentegen was het weer een dolle boel, ze zijn zo knus komen om je heen zitten, we plagen en lachen, het is niet te verwoorden hoe leuk dat is, voel je je weer helemaal jong, o ja dat ben ik ook nog haha. We hebben het strijkijzer gehaald en gelijk alles gefixeerd en gegeven.
Arianne had instrumenten gemaakt voor de kleine kinderen en kwam hiermee later bij de jongens, ze had flessen met stenen en dopjes waar ze muziek mee kunnen maken. Ze had een buikdanssjaaltje en deed die om bij Chai, het showbeest kwam los, hij begon te swingen en met de heupen te schudden, geweldig. Heb hem op het bed gezet en daar heeft hij een kleine show gegeven, iedereen klappen en schreeuwen was zo ontzettend leuk.
De dag begon sip, eerst met de dood van de muis en de kinderen die niet in hun hum waren maar eindigde vrolijk, toen ik wegging schreeuwden alle kinderen gedag en zwaaiden met handkusjes daar word je zo blij van echt ontroerend. Zij maken ook een verschil in ons leven!
Bedankt voor het blijven geven van reacties, is zo leuk om te lezen, een berichtje van het thuisfront we waarderen dat erg en vooral onze trouwe fans heel erg bedankt!!
Svenja en Petra
jullie verhaal gelezen wat maken jullie een hoop mee.fijn dat jullie het naar de zin hebben.wij zijn ook in de rouw,wat betreft de muis wanneer is de crematie.je moet als je thuis bent,een boek schrijven,ik zorg wel voor een uitgever.wees voor zichtig alle twee liefs en een dikke kus van ons doeiiiii
Peet je schrijft echt heel leuk. Je moet wel af toe relativeren maar dat gebeurt ook wel lees ik tussen de regels door. Wat lief dat je zelfs aan mijn verjaardag had gedacht vooraf je wegging.
Liefs van ons allen doe voorzichtig, Piet, Jannie, Daniëlle en Sebastiaan
Hee Peetje,
arme Piep!! Zo'n huismuis brengt toch altijd een hoop leven in de brouwerij. Hebben ze daar geen poezen? Helpt vast goed tegen vliegen en muizen! Hier alles kits zogezegd. We zouden een huis gaan kijken maar dat was alweer meteen verkocht. Afspraak werd gecanceled.
In de Irenelaan is het maar stilletjes, niks aan :(
Hebben jullie wel een wc of zitten jullie ook boven het betreffende gat met je gat? Zal lekker ruiken in die hitte.
Ik vond de hangwc's in Italie al ranzig, maak je nog wel een foto van deze spannende toiletten!?
Hoe doet Svennie het? Zijn ze niet allemaal verschrikkelijk verliefd op de blonde schone?
Nou, ik ga mijn bedje maar eens opzoeken. Hoe zit het eigenlijk met het tijdsverschil bij jullie?
Doeg, dikke kus!!
Petra het is hier nu 7.23 uur en ik ben je verhaal al aan het lezen hoe vind je dat? Hoe gaat het met het communiceren met de kinderen en de volwassenen? Hier wordt het vandaag volgens mij een grijze dag met veel wind. De wind wil maar niet gaan liggen. Ik heb inmiddels wel weer het fietsen opgepakt en ben 2 keer met de fiets, met trap ondersteuning, naar het werk geweest. Als ik de verhalen lees denk en weet ik dat we hier in dit stukje van de wereld wel erg bevoorrecht zijn. Gaat alles goed met Svenja, heeft ze het naar zin? Veel liefs voor jullie beide. Erika O ja de zon laat toch haar gezicht zien.
Hee die Petra,
Gecondoleerd met het overlijden van de muis. Je zal 'm vast wel gaan missen :) 't Is inderdaad weer een leuk verhaal. Maar meid wat een werk moet je soms ook doen. Ik zou er ook hard voor weghollen ('k zit niet voor niets op kantoor ha ha. Jullie zijn echt goed bezig, petje af hoor. Maar ook heerlijk om te merken dat een dag mat begint en als een feest eindigt. Daar krijg je ongetwijfeld veel energie van. Ik wens jullie een goed weekend. En ik kijk al weer uit naar het volgende verhaal.
Hoi Petra
Het is je gelukt hoor zit nu te sniffen alleen door de opmerking dat ze jullie naschreeuwen en kushandjes geven wat kunnen zulke hummels toch dankbaar zijn. Ik moet er niet aan denken hoe het is als jullie naar huis gaan.Zie uit naar jullie verhalen.
Dag Petra en Svenja,
Ook wij, Rieky en Peter uit Doorwerth, leven en reizen met jullie mee en volgen met belangstelling jullie verhalen uit Kenia.
Het zijn levendige verslagen en geven een heel goed en mooi beeld van jullie ervaringen.
Erg goed dat er mensen zijn zoals jullie, die een warm hart hebben en zich inzetten voor de zwakkere, de kinderen en de minder bedeelde mensen in onze wereld.
Chapeau en zet jullie mooie werk voort.
Hartelijke groetjes.
Peter en Rieky.