Als je gelukkig wilt zijn, wees het dan.
Gelukkig alles zit in de koffers, vraag niet hoe maar ze zitten dicht. Afblijven nu en niet eerder open dan in Kenia.Het zijn er 4 geworden met ieder op de kop af ongeveer 23 kilo.Terug zal dit gewicht een stuk minder zijn want minstens de helft zal daar blijven. Kleding die we zelf die 8 weken dragen zullen we ook voor een groot deel achterlaten.Zenuwen? nee eigenlijk valt dat erg mee, wel een stukje spanning maar vooral blijdschap dit te mogen gaan doen.Tuurlijk latenwedierbaren achter maar doen we dat eigenlijk niet iedere dag. We gaan naar ons werk, een weekendje of dagje weg, niemand weet het zekerof je elkaar weer zult zien.Je moet proberen te leven zonder angst, anders word je beperkt in de dingen die je graag wilt. Vertrouwen moetje hebbenin het feitdat alles gaat zoals het gaat, ik ben van mening dat onze weg al ligt uitgestippeld daar verander je niets aan.Toch is afscheid nemen altijd een beetje moeilijk, het meest voor degenen die thuis blijven, maar als je van iemand houdt is die er altijd, ook al kan je hem of haar even niet aanraken of zien. Als de basis goed is kan je gerust weggaan, wetend dat de liefde onvoorwaardelijk is. In het boekje dat ik van Marjan heb gekregen ,en een prominent plekje heeft in mijn tas, staanmooie citaatjes, de titel is er 1 van, het stukje hieronder en als toetje de laatste zin.
''Een van de treurigste dingen van de mens is dat we allemaal de neiging hebben ons leven uit te stellen.We dromen van betoverde rozentuinen voorbij de einder in plaats van dat we genieten van de rozen voor ons eigen raam.''
Dit is nu precies watwe inons leven nooit gedaan hebben, dromen uitstellen.Alles watwe graag wilden doen probeerdewe te gaan doen, de eventuele risico's voor lief nemend. Het heeft ons leven hoogtepunten maar ook heel veel dieptepunten gebracht, de laatste zijn raar genoeg het meest waardevol geweest en hebben ons veelgeleerd .We laten het leven komen zoals het komt en proberen ons daaraan aan te passen, het is verbazingwekkend wat een rust dat brengt.Nou nu wel genoeg gefilosofeerd ,we gaan op reis, de auto zit hutje mutje, verrassend wat er nog in zo'n klein autootje kan .Kenia we komen eraan!!
Vreugde kunnen putten uit devreugde van een ander: dat is het geheim van geluk!
Petra
Ik krijg toch echt na het lezen van je stukjes een brok in mijn keel.......... Wat kan je toch mooi schrijven... Hele fijne reis meiden!
Wat een geweldig mooi verhaal.. Heel spannend allemaal! Ontzettend veel suc6 en plezier met zijn tweetjes!! En ik zal nog veel van je/jullie verhaaltjes lezen! Het ga jullie goed!!!
Zit nu op "onze afdeling" het is vrij rustig en ik zit je mooie verhalen te lezen, super wat je/jullie gaan doen en geniet er van. kijk uit naar het volgende verhaal. Groetjessssssssssss
Toch wederzijds bijna emoties bij het afscheid. Het is ook niet niks zo'n onderneming. Svenja nog gewaarschuwd voor de boys daar want er zijn er altijd bij die van je willen profiteren. Al was het maar om een bestaan in Nederland op te bouwen dan wel om hier op welke wijze dan ook, geld te genereren! In toneelspelen zijn zij nog veel beter dan menigeen vermoed, gehard door hun vaak belabberde omstandigheden. Met zo'n culturele achtergrond is het voor ons "verwende" Europeanen veel moeilijker aanpassen aan hen dan zij aan ons.
In ieder geval veel geluk in zo'n omgeving waar vooral dankbare kinderen te vinden zullen zijn.
Schrijf veel over jullie bevindingen want dan doorleef je deze reis des te sterker zoals ik heb mogen ervaren met het beschrijven van mijn reiservaringen. Vaak doemen beelden en situaties van allerlei onderdelen daarvan op onverwachte ogenblikken nog op.
Het maakt niet uit hoe lang die geleden zijn; deze zijn nog steeds springlevend. Wellicht goed om Alzheimer te vermijden dan wel uit te kunnen stellen.
Jullie een goede aankomst en ontvangst toegewenst. Met hartelijke groeten van Ine en Fred.
Lesje in het Swahili:
Jambo (of Salumu) Peet en Sven! (Hallo ......!)
Habari gani? (Hoe gaat het?)
Jina langu ni (Ik heet .....)
Wengi masihara! (veel plezier!)
Pipi (lief)
Tamthilia (spelen)
Mimi (ik)
groetjes Marit
ps, HEEEEEEEEEEEEEEEEL veel plezier!!!!
joehooeee!
hoe is het daar?
hier gaat het goedd! het regend nu .. is wel even lekker!
we missen jullie al wel een beetje hoor!!
geniet en su6 met alles!
dikke kusjes! knuffels!